Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Garra Rufa Therapy Spot

Garra rufa therapy Χαλκίδας.

Σας καλώς ορίζουμε σε ένα χώρο μοναδικό  όχι μόνο στην περιοχή της Χαλκίδας και της Εύβοιας αλλά σε όλη την Ελλάδα με υπηρεσίες ευεξίας και υδροθεραπείας

Αρχικά μιλώντας για ευεξία , δεν εννοούμε καμία κατανάλωση τροφής

Με τον όρο ευεξία εννοούμε καλή ψυχοσωματική κατάσταση η οποία είναι πολύ σημαντική για την επίτευξη κάθε στόχου μας

 Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό κάνει η οποιαδήποτε θεραπεία μέσα σε νερό.

Με τη φυσική μέθοδο περιποίησης των  άκρων,  δεν χρησιμοποιούνται ούτε ψαλίδια, ούτε λίμες ή άλλα αξεσουάρ. Η μέθοδος της ιχθυοθεραπείας προέρχεται από την Τουρκία και εφαρμόζεται κυρίως σε χώρες της Άπω Ανατολής.


Τι είναι η ιχθυοθεραπεία;


  Είναι μια μέθοδος απαλλαγής του δέρματος από τα νεκρά κύτταρα γνωστή από τα αρχαία χρόνια και διαδεδομένη παραδοσιακά σε συνδυασμό με ιαματικές πηγές. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιεί ψάρια μικρού μεγέθους του είδους Garra rufa τα οποία αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γηρασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας.

  Τα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση πολλών αυτοάνοσων δερματικών παθήσεων είναι θεαματικά ('Ichthyotherapy as Alternative Treatment for Patients with Psoriasis: A Pilot Study', Martin Grassberger and W. Hoch , Oxford press, 2006).

  Κατά την διάρκεια της συνεδρίας οι πελάτες βυθίζουν τα πόδια, τα χέρια ή και ολόκληρο το σώμα τους σε ένα γυάλινο ενυδρείο ή μία μικρή πισίνα με χλιαρό νερό (28-30C). Εκεί σμήνη από μικρά ψαράκια του είδους Garra rufa αναλαμβάνουν να καθαρίσουν το δέρμα από τα νεκρά κύτταρα και να απομακρύνουν τον γερασμένο εξωτερικό φλοιό της επιδερμίδας πραγματοποιώντας ταυτόχρονα και ένα χαλαρωτικό μασάζ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου